Winsttraject

Wat is nu een financieel gezond bedrijf eigenlijk?

Dat is een bedrijf waar een helder overzicht is op het gebied van cijfers, waar je reserveringen realiseert, maar waar je ook minimaal 3 maanden het bedrijf kunt laten doorlopen wanneer er geen inkomsten zijn. Beter is het om dit nog langer vol kunt houden. Bijvoorbeeld een half jaar of een jaar.

Maar hoe doe je dat nu? En vooral…hoe doe je dit op een verantwoorde wijze? Hiervoor heb ik het Winst traject ontwikkeld dat gebaseerd is op de Profit First methode. Een traject waarbij we gaan kijken waar je nu staat met je bedrijf. Vervolgens gaan we kijken naar wat het uiteindelijke doel moet zijn en wat het gat is dat er tussen zit. Op basis daarvan wordt er een plan opgesteld.
Hierin nemen we alles mee, inkomsten, uitgaven, reserveringen. In 1,5 jaar tijd gaan we jouw bedrijf zodanig financieel gezond maken dat je minimaal winst opbouwt, reserveringen realiseert maar ook jezelf en eventuele medewerkers salaris uit kunt betalen. Niet meer leven van een betaling van een factuur tot de volgende betaling van een factuur.
Wie wil dat nu niet?

Ik was zelf ook het type ondernemer waarbij het geld de deur uitvloog. Ik wist echt niet waar het allemaal bleef. Maar dankzij mijn eigen winsttraject zijn de eerste reserves al gerealiseerd en ik heb zelfs al een winstuitkering gehad. Ik zie de saldo’s groeien bij de bank.

Hoe heerlijk vind ik het als ik jou kan helpen om jouw bedrijf financieel gezond te maken. Te weten dat jij dan een solide bedrijf hebt waar je mee verder kunt, en waar jij weer andere mensen mee helpt met jouw product of dienst. Zoals aangegeven duurt het traject 1,5 jaar. Na 1,5 jaar dan zit je op het juiste schema en kun je zelfstandig verder.

In de eerste periode hebben we veel contact omdat er dan veel uitgezocht en doorgesproken moet worden. In de latere periode wordt het contact minder maar is er in ieder geval elke maand een contact moment om eventueel bij te kunnen sturen. Ook ontvang je van mij regelmatig handige rekenformulieren die op jouw traject zijn afgestemd.