Een Financieel Gezond en Winstgevend bedrijf

Wat is nu een financieel gezond bedrijf eigenlijk?

Dat is een bedrijf waar een helder overzicht is op het gebied van cijfers, waar je reserveringen realiseert, maar waar je ook minimaal 3 maanden het bedrijf kunt laten doorlopen wanneer er geen inkomsten zijn. Maar het is ook een bedrijf waarin processen goed op elkaar afgestemd zijn en verantwoordelijkheid bij de juiste personen ligt.

Maar hoe doe je dat nu? En vooral…hoe doe je dit op een verantwoorde wijze? Hierin nemen we alles mee, processen, inkomsten, uitgaven, reserveringen. Jouw bedrijf zodanig financieel gezond maken dat je winst opbouwt, reserveringen realiseert maar ook jezelf en eventuele medewerkers salaris uit kunt betalen. Niet meer leven van een betaling van een factuur tot de volgende betaling van een factuur. En waarbij de processen zoveel mogelijk geautomatiseerd zijn of waar verantwoordelijkheid bij de juiste personen ligt.
Daar help ik je graag bij!

Ik was zelf het type ondernemer waarbij het geld de deur uitvloog. Ik wist echt niet waar het allemaal bleef. Ook zag ik dat de processen bij mezelf niet goed verliepen en dat ik hier echt mee aan de slag moest. En dat geeft zoveel rust. Door alles aan te pakken zag ik mijn bedrijf financieel gezond en winstgevend worden en dat is wat ik iedere ondernemer gun…een financieel gezond en winstgevend bedrijf.

Hoe heerlijk vind ik het als ik jou kan helpen om jouw bedrijf financieel gezond te maken.
Te weten dat jij dan een solide bedrijf hebt waar je mee verder kunt, en waar jij weer andere mensen mee helpt met jouw product of dienst.

Ik help je niet alleen bij de boekhouding en financiën maar kijk ook naar de processen binnen het bedrijf, het maken van winstgevende plannen en businesscoaching. Van de basis van het bedrijf tot en met de boekhouding en meer. Als Winstadviseur heb ik alle kennis in huis om je te helpen jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te maken!

Profit First is een prachtige methode om je bedrijf financieel gezond te maken. Als gecertificeerd Profit First Professional helpen we je graag om een Profit Assessment te doen, een Profit First Plan te maken en Profit First te implementeren in jouw bedrijf.

We horen weleens dat Profit First niet werkt. Zodra we dit horen weten we meteen dat het niet goed gaat met een bedrijf.
Profit First werkt namelijk altijd!
Het is dan tijd om verder te gaan kijken wat er aan schort in het bedrijf. Vaak loopt het vast op de omzet. Hiervoor kunnen we samen een Winstplan maken waarmee je dan een actieplan in handen hebt om jouw omzetdoel te gaan behalen. Daarnaast coachen we en werken we intensief samen met je om jouw bedrijf financieel gezond en winstgevend te krijgen. Als Winstadviseur staan we dan naast je, als zijnde de Chief Financial Officer (CFO) van jouw bedrijf zodat we samen je bedrijf kunnen sturen op cijfers en financiën.

Focus op Winst is geen gewoon administratiekantoor.
Bij Focus op Winst doen we alles om ervoor te zorgen dat jij aan een financieel gezond en winstgevend bedrijf kunt werken.