Home

PROFIT FIRST

Wil jij een financieel gezond en winstgevend bedrijf? Goed inzicht in de portemonnee’s van je bedrijf. Weten wat je moet reserveren, weten wat je aan salaris uit kunt keren, maar vooral…wat is de winst die je uit je bedrijf kunt halen.

BOEKHOUDING

Bij een financieel gezond bedrijf hoort een goede boekhouding. De boekhouding is de basis van je bedrijf, als deze niet in orde is dan kun je helemaal geen financieel gezond bedrijf opbouwen!

DEBITEURENBEHEER

Een goed debiteurenbeheer is heel belangrijk voor een financieel gezond bedrijf. Wanneer je klanten niet betalen dan voel je dit meteen in de portemonnee van het bedrijf.

Een financieel gezond bedrijf begint hier…

Maak jij het ook mee dat aan het eind van de maand je bankrekening leeg is? Is het tijd om de BTW te betalen maar staat er niks meer op je rekening? Vliegt het geld het bedrijf uit en heb je geen idee waar het allemaal blijft?

Dan wordt het tijd om eens kritisch naar je bedrijf te gaan kijken. Want wat als je een keer ziek wordt? Heb jij je dan goed verzekerd hiervoor? Veel ondernemers hebben zich niet verzekerd en moeten dan geld uit het bedrijf weten te halen.

Of misschien wil je er wel een poosje tussenuit, ook dan is het fijn te weten dat je bedrijf gewoon door kan lopen voor wat betreft de kosten die er zijn. Helaas zijn er een heleboel ondernemers die nu totaal geen inzicht hebben in hun financiƫn. Ze weten niet of er ruimte is om een investering te doen.

En…als jij aan het eind van het jaar naar de winst kijkt in de boekhouding…staat diezelfde winst dan ook nog op jouw rekening?

Winst

Hoe zit het nu met de winst? Er wordt altijd gezegd: omzet – kosten = winst. Dus van je omzet haal je de kosten af en dat wat er dan eventueel overblijft is dan je winst. Maar dit doe je niet goed. Grote kans zelfs dat er helemaal niks overblijft voor de winst.

Volgens de Profit First methode zit het als volgt:

Omzet – Winst = Kosten. Hoe dan? Nou, precies zoals het er staat! Meer weten over hoe je je bedrijf financieel gezond maakt en volgens de methode ‘Omzet – Winst = Kosten’ kunt werken?

Een financieel gezond bedrijf

Dat is een bedrijf waar een helder overzicht is op het gebied van cijfers, waar je reserveringen realiseert, maar waar je ook minimaal 3 maanden het bedrijf kunt laten doorlopen wanneer er geen inkomsten zijn. Beter is het om dit nog langer vol kunt houden.
Bijvoorbeeld een half jaar of een jaar. Maar hoe doe je dat nu? En vooral…hoe doe je dat?

Ik was zelf ook die ondernemer waar het geld de deur uit vloog

Ik wist echt niet waar het allemaal bleef. Maar dankzij mijn eigen winsttraject zijn de eerste reserves al gerealiseerd en ik heb zelfs al een winstuitkering gehad. Ik zie de saldo’s groeien bij de bank. Hoe heerlijk vind ik het als ik jou kan helpen om jouw bedrijf financieel gezond te maken. Te weten dat jij dan een solide bedrijf hebt waar je mee verder kunt, en waar jij weer andere mensen mee helpt met jouw product of dienst.

Live

WEBINARS

&

Online trainingen