Profit First DIY

Online Training
Profit First DIY

Vliegt het geld de deur uit en heb je geen idee waar het blijft? En vind je het lastig om uit te rekenen hoeveel geld je moet reserveren voor de BTW en overige belastingen zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en loonheffingen.
En hoeveel salaris kun je nu eigenlijk opnemen uit je bedrijf?

Is jouw bedrijf een cash-eating monster?

Dit zijn vragen die ik als Winstadviseur bijna dagelijks hoor van mijn klanten. En zelf liep ik in 2017 ook met deze vraag rond. Bij mij vloog het geld de deur uit, ik had het gevoel dat ik overal brandjes aan het blussen was, maar ik had geen idee wat ik apart moest houden voor de Belastingdienst. Ik was blij als er een keertje wat geld overbleef wat ik uit mijn bedrijf kon halen, maar het gebeurde ook geregeld dat er helemaal geen geld overbleef.

Maar toen ik aanraking kwam met Profit First werd alles duidelijk. Mijn bedrijf was een geldverslindend monster waar ik geen grip op had. En nu weet ik elke dag hoe ik ervoor sta. Wat een rust!
Vanaf de eerste dag begon ik te bouwen aan een financieel gezond bedrijf waar winst voorop staat.

Omzet – winst = kosten is de nieuwe formule

Grote kans dat je nog werkt met de oude formule omzet – kosten = winst, maar die winst…die zie nooit terug ondanks dat je een succesvol bedrijf hebt.
De rapportages uit de boekhouding geven niet direct het inzicht dat je nodig hebt om veranderingen door te voeren in het bedrijf omdat het momentopnames achteraf zijn. Met Profit First leer je op een simpele en eenvoudige manier om jouw financiën te managen zodat je:

  • bij iedere factuur winst maakt
  • zonder vrees de blauwe enveloppen openmaakt en meteen kunt betalen
  • je jezelf elke maand een vast salaris betaalt
  • je weet dat voldoende reserveert voor de rekeningen die je moet betalen
  • je elke dag helder overzicht hebt omdat je je financiën kunt managen door op je bankrekeningen te kijken