Uitstel betaling belasting door Corona

Belastingen en Corona,

In december hoorden we er eigenlijk amper iets over, toen sloeg het Corona virus net toe in de provincie Wuhan in China.
Maar nu halverwege maart horen we niks anders en zien we de gevolgen van Corona.

De verspreiding van het virus gaat hard.
Het is immers een nieuw virus en niemand heeft anti-stoffen hiervoor in zijn of haar lijf. Als het virus dus bij jou voorbij komt dan krijg je het gegarandeerd cadeau. Hoe veel last je er dan van hebt hangt af van je weerstand. Als je inmiddels op leeftijd bent, maar ook als je chronisch ziek bent dan gaat het hard. En vreemd genoeg worden bijna alle volwassen mannen zwaar getroffen.

Beurzen zijn ingestort, bedrijven ontslaan flexibel personeel en vragen werktijdverkorting aan bij het UWV voor de vaste werknemers.
Eerder was het een strijd om een dagje thuis te kunnen werken en nu word je gewoon verzocht om alsjeblieft thuis te werken.

We hebben ineens een nieuwe realiteit, mensen gaan hamsteren en balen dat evenementen niet doorgaan.
De waarde van hun geïnvesteerde geld in aandelen, cryptovaluta en andere investeringen verdampen als sneeuw voor de zon.

De eerste bedrijven zijn al omgevallen. Veel ondernemers krijgen afmeldingen voor afspraken, workshops, events en zoeken naar een manier om het hoofd boven water te houden.

De overheid heeft maatregelen genomen om bedrijven maar ook zelfstandig ondernemers te helpen.

Voor jou als zelfstandig ondernemer geldt dat je uitstel kunt krijgen voor het betalen van belastingen.

Voor aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting kun je bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Je hebt dan wel een verklaring nodig van een ‘derde deskundige’, bijvoorbeeld een Winstadviseur, boekhouder of accountant.
Ik als Winstadviseur kan je hier ook bij helpen.

In de brief vraag je/ vraagt de deskundige om uitstel van betaling en leg je/ legt de deskundige uit hoe je door de uitbraak van Corona in betalingsproblemen bent gekomen. Bij de brief doe je een verklaring van de deskundige of de deskundige regelt dit.

Uit die verklaring blijkt dat:

[mpc_icon_list mpc_icon__icon=”eti eti_search” mpc_icon__icon_color=”#001a4f” mpc_icon__border_divider=”true” mpc_icon__padding_divider=”true” mpc_icon__margin_divider=”true” mpc_icon__hover_border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_unit=”” border_divider=”true” padding_divider=”true” margin_divider=”true” list=”%5B%7B%22title%22%3A%22Er%20sprake%20is%20van%20bestaande%20betalingsproblemen%20en%20bijvoorbeeld%20niet%20om%20nog%20te%20verwachten%20betalingsproblemen.%22%2C%22icon_type%22%3A%22icon%22%7D%2C%7B%22title%22%3A%22Jouw%20betalingsproblemen%20van%20tijdelijke%20aard%20zijn.%22%2C%22icon_type%22%3A%22icon%22%7D%2C%7B%22title%22%3A%22De%20betalingsproblemen%20voor%20een%20bepaalde%20datum%20zullen%20worden%20opgelost.%22%2C%22icon_type%22%3A%22icon%22%7D%2C%7B%22title%22%3A%22Jouw%20onderneming%20levensvatbaar%20is.%22%2C%22icon_type%22%3A%22icon%22%7D%5D” list_border_divider=”true” list_padding_divider=”true” list_margin_divider=”true”]

Een derde deskundige is bijvoorbeeld:

[mpc_icon_list mpc_icon__icon=”eti eti_search” mpc_icon__icon_color=”#001a4f” mpc_icon__border_divider=”true” mpc_icon__padding_divider=”true” mpc_icon__margin_divider=”true” mpc_icon__hover_border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_unit=”” border_divider=”true” padding_divider=”true” margin_divider=”true” list=”%5B%7B%22title%22%3A%22Een%20externe%20consultant.%22%2C%22icon_type%22%3A%22icon%22%7D%2C%7B%22title%22%3A%22Een%20externe%20financier.%22%2C%22icon_type%22%3A%22icon%22%7D%2C%7B%22title%22%3A%22Een%20brancheorganisatie.%22%2C%22icon_type%22%3A%22icon%22%7D%2C%7B%22title%22%3A%22Jouw%20eigen%20Winstadviseur%2C%20boekhouder%2C%20accountant%20of%20financieel%20adviseur.%22%2C%22icon_type%22%3A%22icon%22%7D%5D” list_border_divider=”true” list_padding_divider=”true” list_margin_divider=”true”]

De Belastingdienst beoordeelt of je uitstel krijgt. Tijdens de beoordeling stoppen de invorderingsmaatregelen.

Stuur jouw verzoek om uitstel met motivering en verklaring van deskundige naar:

Belastingdienst
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Verlaging van jouw voorlopige aanslag

Verwacht je een lagere winst door de uitbraak van Corona en betaal je nu een Voorlopige Aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan kun je je voorlopige aanslag wijzigen. Verlaag daarvoor jouw inkomsten op de voorlopige aangifte.

Heb je hier hulp bij nodig? Of bij het aanvragen van bijzonder uitstel betaling belastingen.
Neem dan contact met me op via info@focusopwinst.nl!

Ook interessant

[mpc_grid_posts preset=”default” cols=”1″ gap=”0″ items_number=”10″ thumb_height=”300″ title_margin_divider=”true” meta_margin_divider=”true” date_border_divider=”true” date_padding_divider=”true” date_margin_divider=”true” description_padding_divider=”true” description_margin_divider=”true” border_divider=”true” padding_divider=”true” overlay_title_margin_divider=”true” overlay_meta_margin_divider=”true” overlay_date_padding_divider=”true” overlay_date_margin_divider=”true” overlay_description_padding_divider=”true” overlay_description_margin_divider=”true” overlay_icons_padding_divider=”true” overlay_icons_margin_divider=”true” mpc_button__border_divider=”true” mpc_button__padding_divider=”true” mpc_button__margin_divider=”true” mpc_button__hover_border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__border_divider=”true” mpc_pagination__padding_divider=”true” mpc_pagination__margin_divider=”true” mpc_pagination__hover_border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_unit=”” mpc_pagination__pag_margin_divider=”true”]
Aanmelden voor nieuwsbrief Focus op Winst
Vul hier jouw gegevens in als je de nieuwsbrief wilt ontvangen.