Belastingdienst gaat weer vorderen

Heb je een belastingschuld bij de Belastingdienst waarvan de vordering door de Corona crisis grotendeels stil lag en heb je hiervoor geen bijzonder uitstel van betaling?

De Belastingdienst begint vanaf vandaag weer met het invorderen van openstaande belastingschulden.

De Belastingdienst meldt vanaf deze maand eerst vooraankondigingen te sturen en later dit jaar betalingsherinneringen en aanmaningen. Indien particulieren en ondernemers dan nog niet betalen, volgen vanaf begin 2022 dwangbevelen.

Dit is de planning voor de invorderingswerkzaamheden van de Belastingdienst:

– Vanaf eind september verstuurt de Belastingdienst vooraankondigingen.

– Vanaf begin oktober betalingsherinneringen.

– Vanaf begin november aanmaningen.

– Vanaf begin januari 2022 dwangbevelen.

De Belastingdienst hervat ook andere processen.

Behalve dat de fiscus vooraankondigingen, betalingsherinneringen, aanmaningen en dwangbevelen gaan versturen, starten zij ook andere opgeschorte werkzaamheden stapsgewijs weer op. Zo starten zij binnenkort met bedrijfscontroles. En ondernemers kunnen nu weer een afspraak maken om langs te komen bij een belastingkantoor.

Heb je bijzonder uitstel van betaling? Deze regeling loopt tot 1 oktober 2021. Wat zijn voor jou dan de gevolgen?

Vanaf 1 oktober 2021 moet je weer voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen.

Op 1 oktober 2022 begin je met het afbetalen van de belastingschuld die je tot en met de laatste dag van het bijzonder uitstel hebt opgebouwd voor de belastingen waarvoor je bijzonder uitstel had. Je krijgt hiervoor een betalingsregeling van 60 maanden.

Nieuwe betalingsverplichtingen na bijzonder uitstel

Alle belastingen waarvoor je op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, moet je weer op tijd betalen.

Ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet je betalen. Hiervoor geldt het bijzonder uitstel niet. De uiterste betaaldatum staat altijd op een belastingaanslag.

Ook interessant

[mpc_grid_posts preset=”preset_0″ cols=”1″ gap=”0″ items_number=”3″ thumb_height=”300″ title_margin_divider=”true” meta_margin_divider=”true” date_border_divider=”true” date_padding_divider=”true” date_margin_divider=”true” description_padding_divider=”true” description_margin_divider=”true” border_divider=”true” padding_divider=”true” overlay_title_margin_divider=”true” overlay_meta_margin_divider=”true” overlay_date_padding_divider=”true” overlay_date_margin_divider=”true” overlay_description_padding_divider=”true” overlay_description_margin_divider=”true” overlay_icons_padding_divider=”true” overlay_icons_margin_divider=”true” mpc_button__border_divider=”true” mpc_button__padding_divider=”true” mpc_button__margin_divider=”true” mpc_button__hover_border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__border_divider=”true” mpc_pagination__padding_divider=”true” mpc_pagination__margin_divider=”true” mpc_pagination__hover_border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_unit=”” mpc_pagination__pag_margin_divider=”true”]
Aanmelden voor nieuwsbrief Focus op Winst
Vul hier jouw gegevens in als je de nieuwsbrief wilt ontvangen.