Omzet – Kosten = Winst?

Omzet – Winst = Kosten!

Tja, als je het zo bekijkt dan weet je nooit wat je pas achteraf wat je winst is en ben je geneigd om veel meer uit te geven dan de bedoeling is. Maar toch is dit zoals boekhouders het je vertellen. En zo dacht ik eerder ook dat het zo in elkaar zat. Maar dit is voor de boekhouding misschien zo maar niet voor jezelf als ondernemer.

Omzet – Winst = Kosten!

Volgens de Profit First methode werkt het dus precies andersom. Door juist eerst de winst te pakken uit de omzet, hou je geld over wat dan voor de kosten bestemd is. Je weet dan precies waar je aan toe bent. En…je weet wat je winst is! Door eerst je winst te pakken en dan vervolgens het geld over allerlei potjes te verdelen weet je precies waar je aan toe bent. Je hoeft je geen zorgen meer te maken of je wel genoeg apart gezet hebt voor de Belastingdienst, je weet wat er beschikbaar is voor de kosten, je weet welk salaris je uit je bedrijf kunt halen en welke winst je dus eruit kunt halen. Profit First is echt een hele fijne methode om je kasstromen te beheren en uiteindelijk op kasstromen te gaan sturen in plaats van de sturen op cijfers in je boekhouding.

Wil jij ook helderheid in je kasstromen en wil jij ook via de Profit First methode gaan ondernemen?

Ik kan je hierbij helpen! We  kijken samen waar je nu staat in je bedrijf, we stellen doelen vast, we richten je bankaccount in en we richten je boekhouding in. Of ik instrueer je boekhouder hoe deze de boekhouding in kan richten. Nee, ik haal niet je boekhouding overhoop, ik zorg ervoor dat jij of je boekhouder, of ik als je boekhouder, de nieuwe gegevens ook goed in de boekhouding kan verwerken.Tevens kijk ik met je mee waar er kansen liggen in jouw bedrijf. Enerzijds kijk ik mee in de kosten, wat kan er eventueel minder of zelfs helemaal uit. Anderzijds, welke verdienmodellen zijn er nog meer van toepassing op jouw product of dienst en hoe kun jij meer omzet maken.

Wil je gelijk een afspraak maken om te kijken wat ik voor jou kan betekenen en wat ik dan van jou nodig heb? Plan dan via deze link een Zoom afspraak in: https://calendly.com/lissa/kennismakingsgesprek/https://calendly.com/lissa/kennismakingsgesprek

Ook interessant

[mpc_grid_posts cols=”1″ gap=”0″ items_number=”3″ thumb_height=”300″ mpc_button__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_unit=””]
Aanmelden voor nieuwsbrief Focus op Winst
Vul hier jouw gegevens in als je de nieuwsbrief wilt ontvangen.