Een sluitende km-administratie

Sluitende km-registratie

Met een sluitende km-registratie kan je aantonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden met je zakelijk geboekte auto. Dat voorkomt de forfaitaire bijtelling

Tekst loopt verder onder afbeelding

In zo’n sluitende km-administratie moet het volgende vermeld worden:
– het merk van de auto,
– het type auto,
– het kenteken van de auto,
– de periode waarin je de auto hebt gebruikt,
– de ritgegevens.

Per rit moet het volgende vermeld worden:
–  de datum,
–  de begin- en eindstand van kilometerteller,
–  het vertrek- en aankomstadres,
–  de route die je hebt gereden, als je niet de meest gebruikelijke route hebt genomen,
–  of het een privérit is of een zakelijke rit,
–  de privé-omrijkilometers als tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers worden gereden.

De vrije bewijsleer geldt. Het is dus mogelijk op een andere manier aan te tonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé is gereden.

Ook interessant

[mpc_grid_posts preset=”preset_0″ cols=”1″ gap=”0″ items_number=”3″ thumb_height=”300″ title_margin_divider=”true” meta_margin_divider=”true” date_border_divider=”true” date_padding_divider=”true” date_margin_divider=”true” description_padding_divider=”true” description_margin_divider=”true” border_divider=”true” padding_divider=”true” overlay_title_margin_divider=”true” overlay_meta_margin_divider=”true” overlay_date_padding_divider=”true” overlay_date_margin_divider=”true” overlay_description_padding_divider=”true” overlay_description_margin_divider=”true” overlay_icons_padding_divider=”true” overlay_icons_margin_divider=”true” mpc_button__border_divider=”true” mpc_button__padding_divider=”true” mpc_button__margin_divider=”true” mpc_button__hover_border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__border_divider=”true” mpc_pagination__padding_divider=”true” mpc_pagination__margin_divider=”true” mpc_pagination__hover_border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_unit=”” mpc_pagination__pag_margin_divider=”true”]
Aanmelden voor nieuwsbrief Focus op Winst
Vul hier jouw gegevens in als je de nieuwsbrief wilt ontvangen.