Toeslag kinderopvang hangt niet meer af van gewerkte uren

Heb je kleine kinderen? Of werk je in de kinderopvang?
De hoogte van de toeslag voor kinderopvang hangt niet meer af van het aantal gewerkte uren.

Tekst loopt verder onder afbeelding

Tot nu toe hangt de hoogte van kinderopvangtoeslag af van het aantal uren van de ouder die het minste werkt.
De koppeling aan de gewerkte uren is voor veel ouders ingewikkeld. Vooral voor ouders die onregelmatig werken is het lastig in te schatten hoeveel uren per maand ze werken, zoals ondernemers. Hierdoor kunnen ouders te maken krijgen met hoge terugbetalingen. Ook kan dit arbeidsdeelname tegenhouden.

Het kabinet neemt deze hindernis weg, zodat het voor ouders met jonge kinderen gemakkelijker wordt om te werken.

Tekst loopt verder onder afbeelding

Wanneer?

Het Besluit kinderopvangtoeslag 2023 gaat naar verwachting in op 1 januari 2023.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Ook interessant

[mpc_grid_posts preset=”preset_0″ cols=”1″ gap=”0″ items_number=”3″ thumb_height=”300″ title_margin_divider=”true” meta_margin_divider=”true” date_border_divider=”true” date_padding_divider=”true” date_margin_divider=”true” description_padding_divider=”true” description_margin_divider=”true” border_divider=”true” padding_divider=”true” overlay_title_margin_divider=”true” overlay_meta_margin_divider=”true” overlay_date_padding_divider=”true” overlay_date_margin_divider=”true” overlay_description_padding_divider=”true” overlay_description_margin_divider=”true” overlay_icons_padding_divider=”true” overlay_icons_margin_divider=”true” mpc_button__border_divider=”true” mpc_button__padding_divider=”true” mpc_button__margin_divider=”true” mpc_button__hover_border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__border_divider=”true” mpc_pagination__padding_divider=”true” mpc_pagination__margin_divider=”true” mpc_pagination__hover_border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_unit=”” mpc_pagination__pag_margin_divider=”true”]
Aanmelden voor nieuwsbrief Focus op Winst
Vul hier jouw gegevens in als je de nieuwsbrief wilt ontvangen.