KKC: Kleine Kredieten Corona Garantieregeling

KKC: Kleine Kredieten Corona Garantieregeling 

Er is nu nog een extra maatregel voor kleine, in de kern gezonde bedrijven bij gekomen, namelijk de ‘Kleine Kredieten Corona Garantieregeling, afgekort KKC.

Dit is niet de lening die je via Qredits kunt aanvragen, het is ook niet de BMKB-C regeling (lening tot 1,5 miljoen) en het is niet de GO regeling (lening vanaf 1,5 miljoen). 

Het is een ander soort krediet dan wat er nu beschikbaar is.
Dit is dus een extra maatregel.
De KKC komt er vanwege het feit dat de handelingskosten voor BMKB-C en GO minder geschikt zijn voor de kleinere leningen. Ook is het risico voor de financiers dan te hoog waardoor kleine bedrijven moeilijker aan krediet kunnen komen, terwijl dit een groep is die dit heel hard nodig heeft. 

 De KKC lag ter goedkeuring bij de Europese Commissie, maar is op vrijdag 29 mei goedgekeurd.

Een aantal banken is al voorbereid zodat ze komende week direct aan de slag kunnen met het verstrekken van de kredieten.

Dit zijn de banken waar je dan in ieder geval terecht kan: 

> Rabobank (voor eigen klanten) 

> ING (voor eigen klanten) 

> ABN Amro (via New10 voor eigen klanten) 

> Volksbank (voor bestaande klanten van SNS en Regiobank) 

> Triodos Bank (voor eigen klanten) 

Zit je bij een andere bank en wil je wel dit krediet gebruiken dan zul je met ze in gesprek moeten en een zakelijke rekening bij hen openen. Het is geen garantie dat ze het krediet dan toekennen, bestaande klanten gaan voor. 

Wat zijn de voorwaarden: 

 De onderneming moet: 

> Voor 1 januari 2019 ingeschreven staan bij de KvK. 

> Een minimale jaaromzet hebben van 50.000 euro. 

> Voor de coronacrisis voldoende winstgevend geweest zijn. 

Door de garantstelling door de overheid lopen de banken minder risico. Leningen worden alleen verstrekt aan gezonde bedrijven die de capaciteit hebben om aan hun terugbetalingsverplichting te voldoen. De bank maakt die afweging en gaat uit van de Gedragscode Kleinzakelijke Kredietverlening. 

KKC of BMKB-C 

Je mag niet voor beide regelingen kiezen, je mag het ook maar 1x aanvragen. 

Kijk dus goed welke regeling het beste bij je past. 

Kijk dus goed naar welke regeling bij jou past, dit omdat je maar een van de twee regelingen mag gebruiken. Ook mag je per regeling maar 1x een aanvraag indienen.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/kkc-klein-krediet-corona-garantieregeling 

 

  • Rabobank (voor eigen klanten)  ING (voor eigen klanten)  ABN Amro (via New10 voor eigen klanten)  Volksbank (voor bestaande klanten van SNS en Regiobank)  Triodos Bank (voor eigen klanten) 
Aanmelden voor nieuwsbrief Focus op Winst
Vul hier jouw gegevens in als je de nieuwsbrief wilt ontvangen.