Meer lucht voor aflossen overbruggingsregeling Tozo lening en rentestop!

Meer lucht voor aflossen overbruggingsregeling Tozo lening en rentestop!

Maak je als zelfstandig ondernemer gebruik van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), dan hoef je deze lening niet per 1 januari 2021, maar pas vanaf komende zomer af te lossen. Dat geeft weer even lucht, toch? Maar hoe zit de vork in de steel? Het gaat hier over het deel overbruggingskrediet en niet zozeer de inkomensondersteuning.

Uitstel tot juli 2021

Staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 17 december 2020 aan de Tweede Kamer laten weten dat er een streep door de datum van 1 januari 2021 is gehaald.
Volgens het ministerie zijn veel zelfstandig ondernemers nog niet in staat om de lening voor bedrijfskapitaal af te lossen.

Tip:

Daarom is de aflossingsdatum met zes maanden verschoven naar 1 juli 2021.

Voor welke leningen?

Het uitstel geldt voor alle Tozo-leningen, ongeacht wanneer deze verstrekt zijn.

Tip:

Ook wordt de rente stilgezet tot de nieuwe aflossingsdatum.
Daarnaast krijgen de ondernemers die van de Tozo gebruikmaken, langer de tijd om de lening af te lossen.
Eerder kregen ondernemers daar drie jaar de tijd voor, maar deze termijn is met zes maanden verlengd.
Begin december waren er in totaal 65.000 aanvragen ingediend voor de Tozo. Het merendeel (61.000) daarvan betrof inkomensondersteuning.
In de overige gevallen ging het om een bedrijfslening.

Administratieve tip

Het overbruggingskrediet hoort thuis op de balans van je boekhouding. En de aflossingen boek je dan weer af als balanspost en de rente boek je als zakelijke uitgave. De inkomensondersteuning is privé en hoort niet in je boekhouding thuis.

Heb je geen idee hoe dit moet? Geen nood!
Wij van Focus op Winst helpen je hier graag bij!

Er geldt een extra uitstel tot juli 2021 voor het aflossen van alle Tozo-leningen, ongeacht wanneer deze verstrekt zijn. Ook wordt de rente stilgezet. De aflossingsperiode, die aanvankelijk drie jaar betrof, is dus nu met zes maanden verlengd.

Ook interessant

[mpc_grid_posts preset=”preset_0″ cols=”1″ gap=”0″ items_number=”3″ thumb_height=”300″ title_margin_divider=”true” meta_margin_divider=”true” date_border_divider=”true” date_padding_divider=”true” date_margin_divider=”true” description_padding_divider=”true” description_margin_divider=”true” border_divider=”true” padding_divider=”true” overlay_title_margin_divider=”true” overlay_meta_margin_divider=”true” overlay_date_padding_divider=”true” overlay_date_margin_divider=”true” overlay_description_padding_divider=”true” overlay_description_margin_divider=”true” overlay_icons_padding_divider=”true” overlay_icons_margin_divider=”true” mpc_button__border_divider=”true” mpc_button__padding_divider=”true” mpc_button__margin_divider=”true” mpc_button__hover_border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__border_divider=”true” mpc_pagination__padding_divider=”true” mpc_pagination__margin_divider=”true” mpc_pagination__hover_border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_unit=”” mpc_pagination__pag_margin_divider=”true”]
Aanmelden voor nieuwsbrief Focus op Winst
Vul hier jouw gegevens in als je de nieuwsbrief wilt ontvangen.