Leef jij van factuur naar factuur?

Veel ondernemers leven van factuur naar factuur.

Of liever gezegd…ze leven van ontvangst van een factuur naar de volgende ontvangst van een factuur.
Blijft een ontvangst uit dan ontstaan gelijk de eerste problemen al. Meestal in de vorm van het niet op tijd betalen van andere facturen.
Maar soms is het nog ernstiger en kan bijvoorbeeld de huur of hypotheek van een woning niet op tijd betaald worden. Of salaris van personeel wordt te laat uitbetaald. Als dan een van deze leveranciers ook van factuur naar factuur leeft dan ontstaat er zelfs een sneeuwbaleffect! Dit brengt vaak ook stress met zich mee en het leid ondernemers af van hun missie om hun bedrijf goed te runnen en verder uit te bouwen. Want dat is toch wat je wilt ondernemer? Groeien met je bedrijf?

En weet je…dit kan echt wanneer je je kasstroom op orde hebt.

Om te weten wat er binnen komt en wat er uit gaat. En door met een slimme methode je kasstroom te beheren zodat je weet wat er speelt en dit niet pas achteraf in je boekhouding ontdekt. Wie ben ik? Ik ben Lissa Agema van Focus op Winst. Mijn missie is om ondernemingen financieel gezond te maken. Mijn focus ligt op ZP’ers/ZZP’ers en dan vooral bij online ondernemers.In de afgelopen acht jaar heb ik gewerkt als Virtueel Assistent en daarbij mocht ik ook al veel boekhoudklussen op me nemen.
En hierbij betrof het vaak online ondernemers die ook internationaal ondernemen en van online betaalmethodes gebruik maken. Veel boekhouders en accountants moet ik vaak uitleggen hoe dit zit. De traditionele boekhoudprogramma’s zijn hier vaak niet op ingericht.Terwijl zij dan hun vakjargon over mij uitstorten, snappen zij dan mijn vakjargon niet. Het is alsof we dan 2 verschillende talen spreken. Maar ondertussen begrijp ik het vakjargon van de boekhouders en accountants en kan ik hen ook duidelijk maken welke kennis zij missen. Samen komen we er dan wel weer uit en klopt ook alles voor de Belastingdienst.

Het vak van Virtueel Assistent trok me niet echt meer aan. Ik deed teveel verschillende dingen.

Van websites maken, tot transcriptieverslagen, van online academies tot video’s ondertitelen en dan ook nog boekhoudingen en debiteurenbeheer. Maar…ik heb wel in heel veel bedrijven meegekeken en zelf als ondernemer zijnde weet ik heel veel van bedrijven opzetten, administratie, verdienmodellen en zichtbaar (online) ondernemen. Afgelopen jaar raakte ik geïnteresseerd in investeren en daarbij zag ik ook hoe geld nu echt werkt. Na deze zomer een aantal boeken over investeren en geld te lezen ging bij mij de knop om. Ineens wist ik het…ik wil ondernemingen financieel gezond maken. Ook mijn eigen bedrijf heb ik financieel gezond gemaakt.
Ook bij mij ging het niet goed en er waren maanden dat er meer geld uit ging dan dat er binnen kwam. Dat leverde ook nog weleens lastige situaties op en ook nog wat slapeloze nachten.

En wat een rust ervaar ik nu, nu alles zo overzichtelijk is en ik weet dat ik mijn bedrijf op mijn kasstromen kan sturen in plaats van op boekhoudcijfers. Mijn missie is nog steeds om ondernemers te helpen. Ik zie verschillende ondernemers, ondernemers die eigenlijk nog steeds niet van de grond lijken te komen, maar ook ondernemers die inmiddels tonnen verdienen.En dan lijkt het misschien of degenen die tonnen verdienen het goed doen, maar in werkelijkheid doet maar een klein deel het goed. Hoe meer omzet je hebt, hoe meer kosten je hebt, je levensstijl wordt luxer en voor je het weet heb je meer kosten dan er binnen komt. Dan heb je het wellicht nog wel slechter dan wanneer je onderneming niet echt van de grond komt. Of misschien heb je te maken met een schuld en probeer je deze zo hard af te lossen en gaat er op andere vlakken wat mis.

In deze gevallen kan ik helpen!

Wil je meer weten? Wil jij graag een financieel gezond bedrijf waarop je verder kunt bouwen?

Neem dan contact met me op via info@focusopwinst.nl

Ook interessant

[mpc_grid_posts cols=”1″ gap=”0″ orderby=”modified” items_number=”3″ thumb_height=”300″ mpc_button__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_button__mpc_tooltip__padding_unit=”” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_pagination__mpc_tooltip__padding_unit=””]
Aanmelden voor nieuwsbrief Focus op Winst
Vul hier jouw gegevens in als je de nieuwsbrief wilt ontvangen.